FRAENKELS KANNA

FRAENKELS KANNA

Det var ett kärt återseende att efter två års pandemi-uppehåll åter igen få tävla mot våra norska kollegor i fälttävlan. NROF anlände redan på fredagskvällen med en 9p stark trupp. Regler fastställdes och så började ”bykampen” lördag kl 09 med Pistolskytte på Idala Skjutbana och ytterligare 10 tävlingsdeltagare från ROSIG. Som uppvärmning sköts det norska Skarpskyttemärket. 13 deltagare klarade detta med bravur. 8 deltagare uppmanades att ”träna mer”. Pistolskyttet för Frankels Kanna blev i år lite extra lurigt då målfigurerna på 25m var små och skjuttiderna endast 10-13 sekunder i de fyra serierna. Bäst lyckades här ROSIGS Greta J.

Efter skyttet gav sig deltagarna efterhand ut på Orientering i närområdet. Banan var kort men hade ändå vissa svårigheter. Inte helt oväntat löpte här NROFs Terje M snabbast med drygt 27 minuter. I mål väntade i den härliga solvärmen kokekorv och kaffe från ROSIGs tross

Sista momentet Kartläsning var denna gången förlagd på den mäktiga Fjärås Bräcka på återvägen till Göteborg. Bäst lyckades här ROSIGs Hans E som satte 6 av 10 mål helt rätt.

Under kvällen samlades så alla för prismiddag i Marinstugan hos Flottans Män på gamla Örlogsbasen. Stämningen var hög och till kaffet meddelades så att NROF åter tagit hem Kannan med 1018p mot ROSIGs 969p. Det blev mao en knapp marginal för Norge. ”De svenske” hänge dock inte läpp utan började genast planera för nästa kamp 2022. I den individuella tävlingen vann Terje M (NROF) följd av Andreas H(NROF). Bäste svensk blev Henrik J på en fin bronsplats.

På bilden tar de norska vinnarna emot priset av ROSIG Ordf Pierre D