Gåsaskjutning

Gåsaskjutning

Det var en lite gråmulen lördagsmorgon när hela 15 medlemmar samlades på Idala skjutbana för årets Gåsaskjutning. Efter en kort inskjutningsserie så sköts det på pappers-gäss i alla dess former. En slug räv närmade sig också höns(läs gåsa)-gården!

Lite överraskande raskade också ett levande mål dök upp flera gånger på skjutbanan i form av en älghund (Jämte). Vi förstod då att då jakt pågick i området och alla förberedde sig på snabbt ”ELD UPPHÖR!”.

Efter skjutningen samlades så alla till välsmakande korv m bröd omsorgsfullt kokad av ROSIGS tross Per S/Håkan H. Ordf Lars P förrättade prisutdelning och meddelade att Greta J tagit hem 1:a platsen med hela 87p. Därefter följde Per K med 82p och Henrik J knep bronset med fina 80p. Prispallen belönades med var sin rejäl majskyckling.

Nu återstod endast lottning av den färska gåsen som i år var reinkarnerad i form av en amaryllis. På grund av att flera skånska gåsabönder slagit igen så råder stor brist på gäss i hela landet och därför kommer gåsen att ”eftersändas” till Per K som blev den lycklige lottvinnaren.