Kannan åter igen till Norge

Nu var det åter dags för Fraenkels Kanna och denna gång på hemmaplan i Göteborg. Det norska laget från NROF-Oslo med 10 deltagare och två medföljandelände redan på fredagskvällen till sin bas på Hotel Waterfront. Några ur ROSIG mötte upp för gemensam middag och regeldiskussion. Det beslutades att gränsen mellan junior- och seniorklass skulle höjas till 62år och för lagtävlingen skulle 4 juniorer och en senior från varje land räknas.

På lördagen möttes så de tävlande på Volvo PK där de första skjutserierna utgjordes av det norska Skarpskyttemärket. Av 12 svenska skyttar erhöll 5 silvernivå i denna utmärkelse. Efter pistolskjutningen begav sig deltagarna till Skatås där nästa moment, orientering, väntade. Det blev en kort och ganska enkel bana där den överlägsne orienteraren Terje M gick i mål efter endast drygt 23 minuter. Väl i mål väntade nygrillade hamburgare och lite förtjänt vila.

Det sista tävlingsmomentet ”Kartläsning från stationspunkt” skedde en stund därefter vid Masthuggskyrkan. Åtta mål är utpekade över staden och deltagarna ska med nål göra ett hål i kartan där målet ligger.

På kvällen samlades då alla deltagare, funktionärer och medföljande till prismiddag hos Flottans Män på Nya Varvet. När alla poäng räknats samman stod det klart att NROF-Oslo återigen drog det längsta strået men denna gång enbart med 11 poäng. NROF fick 1057p och ROSIG 1046p. En liten men ändock rättvis seger till Norge!

I den individuella tävlingens juniorklass vann Henrik J(S)följd av Terje M(N) och Greta J(S) på bronsplats. I seniorklassen vann Håvard L(N) följd av Arne B(N) och Per W(S) på tredje plats. Under kvällen var stämningen hög, det sjöngs rejält från alla håll och innan vi bröt upp passade NROF på att bjuda in ROSIG till bykamp 2019 i Olso.