Klasseger i PISTOLLANGRENN 2022

Efter pandemiuppehåll var det nu dags igen för Pistollangrenn i Norge sista lördagen i mars. Truppen från sverige utgjordes denna gång av tre löpare och en medföljande supporter/lagledare. Vi hade hoppats på minusgrader och att snön skulle frysa till under natten men så icke. Det blev typiskt klisterföre med sugande långsamma spår. Deltagarna skidade så 5 varv a 3km i rejält kuperad terräng med en serie pistolskytte efter varje varv.

Totalt så startade 28 löpare varav ett 10-tal från den norska poliskåren. Det blev också tre poliser som stod överst på pallen under prisceremonin. Dock så vann ROSIG medaljer i Klass6 genom Henrik J(Guld) och Per K(Brons).

Under hemfärden samma eftermiddag från Lygna skicenter så diskuterades hur de svenska resultaten skulle förbättras ytterligare. Alla enades om att öva mer pistolskytte och åka mer längdskidor!