Fraenkels Kanna 2020

Fraenkels Kanna 2020

Till slut så genomfördes Frankels Kanna, den årliga tvekampen mellan reservofficersföreningarna i Oslo och i Göteborg. Eftersom karantänsreglerna för resa mellan Sverige och Norge omöjligjorde NROFs planerade besök i Göteborg genomfördes tävlingen samtidigt och på hemmaplan för bägge föreningarna.

Pistolskyttemomentet kunde genomföras identiskt och för orienteringen lades två likvärdiga banor utanför Oslo och runt Brudaremossen i Göteborg. Kartläsningsmomentet fick av förklarliga skäl helt utgå och tyvärr likaså den avslutande prisfesten.

På startlinjen i Göteborg stod 8 deltagare. Den ”nationella” tävlingen vanns av Henrik J tätt följd av Greta J och därefter Hans E på en fin bronsplats. Vi hade inte normalt soligt fälttävlan väder denna gång ty regnet föll under stor del av dagen. I samband med målgången tittade dock solen fram och alla tyckte det smakade gott med smörgås och läckra kardemummabullar till kaffet. Alla begav sig nöjda hemåt och så även pristagarna i sina nya kamouflagefärgade persedlar.

Så småningom dök så resultatet från Norge upp. Det visade sig att NROF-Oslo behöll Kannan med 439p mot ROSIGs 398p, en knapp marginal som inte bedöms helt ointaglig inför 2021. Det var de tre bästa på var sida gränsen som räknades i ”Bykampen”. Den inividuella tävlingen vanns av Terje M följd av Andreas H och därefter Egil G. Norrmän, norrmän, norrmän på prispallen alltså. Tack till funktionärerna Gustaf vid skyttet och Karin i sekretariat/förplägnad samt Henrik för den goda idén om ”Corona-anpassad” tävling.