Vårfälttävlan

Plötsligt var sommaren här och 16 medlemmar samlades för Vårfälttävlan på Volvo PK. Pistolskjutningen leddes av Gustaf N och var tillämpad på det sätt att träff i tavla utan poängringar räknades. Det blev även en del målväxling och förstås, skjutning med svag hand. I strid kan ju en hand plötsligt bli obrukbar! Första plats delades av Frederic G och Per K med 23p vardera. Henrik J hade 22p och kom därmed på 3:e plats.

Nästa moment i tävlingen var orientering runt Svarte Mosse (Biskopsgården-Länsmansgården). Banan var 3,4km och medelsvår. Tiderna för de 10(!) som orienterade varierade som vanligt stort. I täten var Henrik J/Nils E och Pierre D/Lars P med 33,36 resp 52 minuter.

Vid sammanställningen vägdes varje pistolpoäng som 3 orienteringsminuter och totalsegrare blev Henrik J. Silverplatsen gick till Greta J och bronset till Hans E. Tack alla för goda insatsen och speciellt kul var det att se så många som gav sig på orienteringen. Detta bådar gott för Fraenkels Kanna i Göteborg den 6 Oktober.