Fraenkels kanna

Kannan till NROF-OSLO!

Det blev en liten deltagargrupp som for till Oslo för årets Fraenkels Kanna. Truppen var dock förstärkt med supporter Karin A som gjöt mod i ”de svenske”. Sedvanlig uppladdning samkväm och inkvartering skedde hemma hos NROF medlemmarna Kåre G och Håvard L.

På lördagen inleddes tävlingarna med pistolskjutning där inskjutningen utgjordes av det Norska Skarpskyttemärket. Två av de svenske deltagarna sköt till sig brons-nivå och fick ett fint märke för detta. Därefter sköts det för Fraenkels Kanna på en målgrupp med 10 (!) tavlor av olika storlek. Här var fördelningen av de tillgängliga 30 skotten viktig.

För kartläsningsmomentet förflyttade vi oss ett par km nedåt byn (OSLO) och fick i uppgift att pricka in 3 mål på långt avstånd (5-7km) varav hoppbacken i Holmenkollen var det som kanske var lättast att känna igen med beskrivningen ”böjd banan”. Men hur ser den ut på kartan? Fem mål var på kortare avstånd.

Det svenska laget förbereder sig

Orienteringsstarten, eller O-löp som det heter på norsk, var strax i närheten och vi löpte i den vackra Daeliskogen strax nedanför Kolsås. Skogen var mycket långsmal ca 300m gånger 3km varför alla 16 (!) kontrollerna fick tas som ett zick-zack-mönster.

Som tidigare år tävlades det i två klasser. Juniorer (<60 år) och seniorer. Juniorklassen vanns av Lars Tore R(216,6p). På andra plats kom ROSIGs Henrik J (194,9p) och trea kom Jörgen T(190,2p). Seniorklassen vanns av Håvard L (188,6p) följd av Alf H(140,2p). Bronset erövrade ROSIGs Per W med 128,5p. Lagtävlingen vanns således av NROF-Oslo med 600p. Det var en god men inte överlägsen marginal mot ROSIGs 477p.

På kvällen hölls det prismiddag på logen hemma hos Johan Christian B. Det serverades hemmabryggt öl av bästa klass och Johan berättade om öltillverkning i liten skala. Stämningen, maten och vinet var gott och ROSIGs lagledare Per K hälsade NROF-Oslo välkomna till Göteborg 2018.